Att välja ett nytt badrumsgolv

Ett nytt badrumsgolv är ofta lite bortglömt när du stylar interiören medan du är i det här rummet varje dag. Många människor inser inte att mycket vackra golv kan placeras i badrummet, ofta väljs vanliga plattor. Men det finns mycket annat du kan vänlja! Ett PVC-golv och till och med ett bra laminatgolv kan också placeras i badrummet. Dags att ta itu med badrummet!

Plocka ut badrumsplattor

Många väljer kakel i badrummet och det är också ett mycket logiskt val. Plattorna är fuktbeständiga och skadas inte lätt. Du behöver dock inte nödvändigtvis välja badrumsplattor. Det finns stora valmöjligheter idag. Hur trevligt skulle det vara om du inte stod med bara fötter på kalla plattor utan på ett underbart varmt PVC-golv med golvvärme?

PVC-golv i badrummet

Ett PVC-golv är ett av de mest lämpliga materialen för ett nytt badrumsgolv. Detta beror på att PVC består av plast och därför är vattentåligt. Materialet är mycket tunt och kan därför kombineras perfekt med golvvärme. Härlig golvvärme i badrummet! Inga fler kalla fötter på morgonen när du bara går ut ur sängen och fortfarande är varm. PVC-golv är mycket slitstarka och kan hålla i decennier. För att uppnå fullständig vattentätning rekommenderar vi att du väljer ett limmbart PVC-golv. Detta är limmat på ytan så att det inte finns plats för sprickor eller sömmar. Eftersom PVC inte är ett naturligt material fungerar golvet inte i kontakt med vatten. Oavsett om en droppe faller på golvet eller en hel hink med vatten, det spelar ingen roll med ett PVC-golv.

Laminat i badrummet

Vissa typer av laminat är också lämpliga för badrummet. Laminat faller i den billigare kategorin och har inte så lång livslängd som PVC. Ett bra laminatgolv håller ungefär tio till femton år. För ett fuktbeständigt laminatgolv i badrummet bör du vara noga med kvaliteten på laminatet och använda ett lämpligt undergolv. Du kan enkelt installera laminat själv, men det rekommenderas att du använder ett vattentätt tätningsmedel för att täta sömmarna. På så sätt är du säker på ett fuktbeständigt golv. Att kasta en hink med vatten på golvet rekommenderas dock inte. Om du vill göra det är det bättre att välja ett PVC-golv.

Att välja ett nytt badrumsgolv

Vill du också bli av med dina gamla och tråkiga badrumsplattor? Låt dig inspireras av de vackraste golven på internet. Betonggolv och golv med ljus färg är för närvarande mycket populära. Ett lätt golv gör att rummet ser större ut, vilket är perfekt för ett badrum, eftersom badrummen ofta inte är så stora. Eller skapa ett mystiskt och knäppt utseende med ett mycket mörkt golv. Det fantastiska med ett PVC-golv i badrummet är att det finns många val när det gäller färg och utseende. Oavsett vilken inredningsbild du tänker på, hittar du ett lämpligt golv från oss. Kontakta oss om du vill ha hjälp i valet av golv och även om du vill få hjälp ifrån någon av våra specialiserade golvläggare i Göteborg! Anlita en av våra golvläggare för ett garanterat resultat i toppklass!