Gjutgolvet: trenden för tillfället

Där det gjutna golvet tidigare hade bilden av ett industriellt industrigolv, skiftar denna trend till den privata sfären på nolltid. Många hem är redan inredda med ett funktionellt gjutgolv. Och det är inte för ingenting! Det gjutna golvet har ett lyxigt utseende, är helt platt och sömlöst och passar in i nästan alla interiörer. Dessutom fungerar detta golv var som helst i huset på grund av dess fuktbeständiga effekt. Undrar du varför detta praktiska golv också passar ditt hem?

Bekvämligheten med sömlöst och platt golv

En av egenskaperna hos ett gjutgolv är att golvet är helt plant och sömlöst. Perfekt för barn och husdjur i huset, eftersom du inte lider av sömmar och sprickor. Smuts som ackumuleras i sömmarna på golvet hör till det förflutna. Detta sparar mycket rengöring och torkning. Dessutom, med sin sömlösa design, är golvet också helt vattentätt och därför idealiskt för fuktiga rum. Medan hösten fortfarande är lite längre förbereder vi oss redan för kraftig nederbörd. Hur trevligt är det att du med ett gjutgolv inte längre behöver vara rädd för att golvet ska svälla när det blöts ner.

I alla former och storlekar

Alla som tycker att ett gjutet golv inte kan ge en atmosfär till ett hem och därför hör hemma mer i en kommersiell byggnad har mycket fel. Att installera ett gjutgolv i ett hem blir alltmer populärt. Delvis tack vare de många möjligheterna. Ett gjutet golv behöver inte alltid vara grått eller vitt, men det finns i önskad färg. Skapa lugn i ditt hem genom att välja en färg eller gå efter en lekfull effekt genom att blanda två färger. En fördel med den senare varianten är att du inte kan se smuts på golvet också. Hartsgolv finns helt enkelt i alla former och storlekar.

PU-gjutgolvet

Det polyuretangjutna golvet, även kallat PU-gjutgolv, är tillverkat av plast. Detta syntetiska hartsgolv är ett bra och populärt val för hemmet, eftersom det syntetiska materialet gör golvet lite flexibelt. Det låter inte nödvändigtvis som en övertygande punkt, men när vi säger att detta gör att golvet känns väldigt bekvämt och lämpligt för golvvärme kan det låta mer intressant. Dessutom finns golvet i nästan vilken färg som helst, så att det alltid matchar din interiör.