Gör detta med dina laminatrester

Laminat är en mycket populär typ av golv som är lätt att installera. När du vill lägga ett nytt golv har du ofta mycket spill och hela bitar som blir över. Synd att kasta bort det, faktiskt. Du kan återanvända den till nästa gång du ska lägga golv, men det finns roligare applikationer för laminat. Vi listar ett antal av dem!

Laminatväggen

Då och då ser du den: en vägg täckt med laminat. Något annorlunda än ett lager färg eller tapeter! Laminat på väggen ger ett rum ett varmt och naturligt utseende. Det är också en stark blickfångare. Välj därför en vägg för att ”täcka” med laminat och ge de andra väggarna en neutral färg. Annars blir rummet för upptagen eller så uppstår en slags timmerstuga (om du skulle förse alla väggar med laminat).

Laminat i tak

Det som är möjligt på golvet och på väggen är naturligtvis också möjligt i taket. Återigen fångar det genast ögat, kanske ännu mer än en laminerad vägg. Ett tak är trots allt vitt nio gånger av tio. Om du väljer att förse taket med laminat, använd det då inte på väggarna.

Ett laminatbord

Ett mer subtilt sätt att återvinna laminat är att göra det till en bordsskiva. Trots allt är äkta träbord mycket dyra och skadas lätt. Du kan säkert placera glas på en laminatplatta utan att använda underlägg. Finns det cirklar eller fläckar? Du torkar lätt bort dem igen från ett laminatbord!

Laminat på trappan

Denna variant har funnits under en tid och vi förstår varför. En trappa med laminerade steg ändras från en genomsnittlig trappa till en lyxig trappa i ett slag! Bli av med mattan eller lacken. Laminat är en billig lösning för att ge dina föråldrade trappor ett helt nytt utseende. Och i de flesta fall kan du också lägga det själv!

Laminatunderlägg

Det behöver naturligtvis inte vara så iögonfallande. Du kan också förvandla laminat till ett dagligt redskap, till exempel en uppsättning underlägg. Skär laminatet i fyrkantiga bitar, ta bort hörnen så att det inte finns några vassa punkter och täck botten med filt. Du har en bunt designunderlägg på nolltid!

Förvara delar

Slutligen är det alltid klokt att spara lite mer laminat. Om något går sönder eller skadas är det trevligt att ha lite till hands. När allt kommer omkring kan det vara svårt att hitta exakt samma typ av laminat igen. Förvara resterna på en sval, torr plats. Det kommer utan tvekan att vara till nytta!

Behöver du hjälp med att lägga ditt golv. Vi är bland de mest erfarna golvläggarna i Göteborg. Kontakta oss för professionell golvläggning till ett bra pris.