Kakel, laminat eller keramik?

Laminat eller plattor?

Laminat med trätryck är allmänt känt och allmänt tillgängligt. Från en hårdvaruhandel till en golvspecialist har du gott om val i färg och design. Fler och fler väljer att köpa ett laminat. Kakellaminat är därför mycket billigare än vanliga keramiska plattor och lättare att installera själv. Kakellaminatet har flera fördelar jämfört med keramiska plattor.

Fördelar med laminat

Det är mycket lättare i vikt än keramiska plattor, så det passar ett trägolv
Idealisk för golvvärme, men låt dig vara välinformerad
Ljudisolering är därför också det bästa valet för lägenheter och övervåningar. Låt dig informeras om rätt underlag
Lätt att lägga själv, att lägga brickor är verkligen ett yrke. Läggning av laminatplattor görs ofta inom en dag, förutsatt att du har rätt verktyg.
Flislaminatgolv känns varmare än keramiska plattor, även med golvvärme. Perfekt för ditt sovrum
Inget krångel med lim, du kan enkelt lägga klinklaminat själv tack vare det enkla klicksystemet
Lätt att byta ut om du är redo för ett nytt laminatgolv

Kakel laminat i din interiör

Det är inte utan anledning att kakellaminat får mark i inre världen. Det finns en design eller utseende till salu för varje interiör. Flislaminat är lämpligt för alla rum i ditt hus och kan slå. Laminatet liknar sten genom att det finns olika typer av topplager till salu, släta, grova eller högglansiga.
Det finns också fler och fler kvalitetsgolv och de tekniska möjligheterna fortsätter som vanligt. Som ett resultat ökar livslängden bara och valet på marknaden ökar.
På grund av de många utförandena är kakellaminat perfekt för betong eller natursten. Ofta är ett golv inte lämpligt för att hälla ett tungt betonggolv över det och det kan också vara en ganska dyr lösning. Då är flislaminat det prisvärda alternativet.

Laminat för badrummet?

Flislaminat finns också för fuktiga rum, till exempel badrummet. Vattenbeständigt laminat är den nya trenden. Vattentåligt laminat är perfekt för kök och badrum. Vatten-laminat ser ut som ”normalt” laminat och finns i olika former och storlekar. Även priset avviker inte för mycket från ”vanligt” laminat. Aqua-laminat har ett separat lager på klicksystemet och sömmen, vilket gör även dessa lager vatten-beständiga. Vi hjälper dig att lägga ditt laminatgolv, vi har golvläggare i Göteborg med mycket erfarenhet från sina år inom branschen.

Inte bara för badrummet

Vattenbeständiga golv har ofta ett efterbehandlingslager med en konkret struktur. Strukturen ger inte bara den naturliga nyansen av laminatet utan fungerar också som ett ytskikt, vilket är en användbar lösning mot att glida, särskilt eftersom det kan användas i badrum.
Normalt finns det alltid ett annat golv i badrummet eller på toaletten än i resten av huset. Detta är inte längre nödvändigt med vattentätt flislaminat. Hela golvet kan läggas med vatten-laminat med samma typ av laminat.

Kakel laminat till köket

Tänk också på andra fuktiga områden, till exempel en hall eller kök. Hundar skakar ibland sig inomhus, tappar överdrivet eller kastar en dricksskål genom köket. Vattentätt laminat är resistent mot detta.
Platsen där mest vatten används efter badrummet är köket. Tvätta händer, skölj disk, tvättmaskin, golvet har svårt att tåla de dagliga aktiviteterna. Då och då kan det bli ett stänk på golvet.