Placera kakellaminat i huset

Ett laminatgolv är praktiskt och består av många vackra mönster. Till exempel är träkonstruktionen i laminatgolv verklighetstrogen. Som ett resultat föredrar många människor ett vänligt prissatt laminatgolv istället för ett dyrare trägolv. Kakellaminat säljs också alltmer. Vattentåligt kakellaminat kan till och med placeras i badrummet eller köket. Populariteten för kakellaminat har ökat kraftigt som ett resultat. I den här bloggen kan du läsa allt om kakellaminat!

Fördelar med kakellaminat

Om du väljer laminat med en stenstruktur, varför inte välja vanliga plattor? Laminat har en hel del fördelar jämfört med riktiga plattor. Vi listar dem kort.

  • Mycket lättare än (keramiska) plattor
  • Lämplig för placering på trägolv i kombination med bra undergolv
  • Mycket ljudabsorberande och därför lämplig för lägenheter etc. (även i kombination med bra undergolv)
  • Lätt att installera själv, kakel är ett specialiserat yrke
  • Laminat känns varmare än kakel (snyggt i sovrummet eller badrummet!)
  • Inget krångel med lim under installationen, enkelt klicksystem
  • Lätt att byta ut när du är redo för ett nytt golv
  • Och … inte dyrt! Naturligtvis beror det på vilken kvalitet du väljer. Du kan göra det så dyrt som du vill.

Kakellaminat i badrummet

Laminat med kakel eller betongutseende kan placeras mycket bra i badrummet. Vattentåligt laminat är den innovativa trenden inom laminatgolvvärlden. Detta gör det möjligt att ha ett golv med träutseende eller naturligt kakel i badrummet till ett vänligt pris. Tekniken utvecklas fortfarande och nya färger och mönster läggs till varje månad som du kan välja mellan. Tack vare innovativa produktionsmetoder får golven en starkare komposition och längre livslängd.

Laminat med kakelutseende i köket

Laminat med kakel eller betonglook är också bra att placera i köket. Tack vare det vattentåliga toppskiktet är det inte ett problem om några droppar vatten hamnar på golvet. Om du har tvättat händerna eller om hunden dricker ur vattenskålen kan det naturligtvis hända. Det finns ingen anledning att få panik med detta laminat. Vi har också vattenbeständigt laminat i vårt sortiment. Dessa har vackra träslag.

Behöver du hjälp att lägga ditt golv så finns vi här som dina golvläggare i Göteborg! Kontakta oss för en kostnadsfri offert!