Skäl till parkett

Oavsett om det bara är ett rum eller ett helt hus, om du vill och ska välja ett nytt golv, är du bortskämd med valet. Även om många andra golv har funnits på marknaden i flera år, erbjuder inga av dem de unika egenskaperna för verklig parkett.

Parkett är klassiskt och tidlöst

Parkett passar i alla rum, med alla dekorstilar och färger. Om mattor bärs irreparabelt någon gång och vinylgolv skadas, vilket inte längre kan döljas, är det fortfarande inbjudande, varmt och vackert. Speciellt eftersom bucklor, repor och repor som läggs över tid skapar en viss patina och gör parkettgolvet ännu vackrare. Och slutligen kan ett trägolv med stora skador helt enkelt slipas och bearbetas istället för att bytas ut. Vi lägger din parkett åt dig, detta är ett jobb som borde ges åt oss experter. Vi har bland de bästa golvläggarna från Göteborg och därför så kan du vara säker på att resultatet kommer att bli bra.

Styrka och hållbarhet hos parkettgolv

Det kan vara gjort av ett naturligt hållbart och tufft material med en hög täthet som inte är benägen att repor och bucklor. Om du har barn som träffar krukor och kokkärl på golvet, tänk på robust bambu (som faktiskt är ett sorts gräs, men tre gånger starkare än stål).

Den långa livslängden på ett riktigt trägolv

Parkett kan pågå i hundratals år! På grund av dess styrka och det faktum att skador inte förkortar livslängden kan du förvänta dig decennier av funktionalitet och skönhet från parkett. Och ditt parkettgolv kommer förmodligen att leva längre än du. Tips: För att förlänga livslängden på trägolvet rekommenderar vi att du utför underhållsrengöring minst vart femte år eller beroende på användning. Om du gör detta regelbundet, ska du inte slipa din parkett på minst 30 år och bearbeta ytan.

Parkettgolv är eleganta och mångsidiga

När du letar efter ditt drömgolv kan du välja mellan många färger, olika byggtyper och ytstrukturer i parkettområdet. Om du känner för det och har tid kan du arbeta på och med ditt parkettgolv och färga det i vilken färg du kan tänka på.

Parkett är lätt att rengöra, underhålla och reparera

Allt du behöver för daglig rengöring är en dammsugare och en lämplig trägolvrensare. Speciellt med oljade parkettgolv kan platser som är allvarligt skadade enkelt repareras. Om golvet är välskött kan den första ytbehandlingen pågå i minst 30 år innan någon omarbetning krävs. Obs: Använd lämplig vårdprodukt!

Parkett är en bra investering

Om du någonsin vill sälja din fastighet kan verkligt trägolv öka dess attraktivitet och marknadsvärde. Och om du planerar att stanna, sparar du pengar genom att inte behöva byta ut en sliten golvbeläggning. Kom ihåg att matta, laminat, vinyl, linoleum och plattor inte kan repareras utan hamnar i soptippen.

Hårt trädslag är miljövänligt

Som ett hållbart och naturligt material är trä ett miljövänligt val som hjälper till att isolera huset och minska energikostnaderna. Parkettens långa livslängd har också fördelen att färre ersättningsmaterial slösas bort. ps mindre ädelträ används för produktion av färdig parkett än i massiv parkett.

Att lägga parkett främjar ett hälsosammare liv

Letar du efter ett allergivänligt eller allergivänligt golv? Läkare rekommenderar ofta parkett till astmatiker och allergiker. Eftersom den inte absorberar damm och mjäll som mattor, förblir luften naturligt ren och rengöringsarbetet för huset är mer effektivt. Trä erbjuder mer dragkraft än laminat eller andra hala golvytor, så det finns mindre risk för att glida och falla. Även dina husdjur kan dra nytta av det. Trä istället för matta innebär att parasiter som loppor inte kan lura och lägga ägg. Dessutom bidrar träets fuktreglerande effekt till ett balanserat inomhusklimat.

Parkett går aldrig ur stil

Vill du inte känna dig som den kvinnan? För precis som en gammal fördunklad matta, är denna kvinna fast i det förflutna. Medan olika stilar, ytor och utseende kommer och går, går en parkett aldrig ur stil. Dessutom kan ett trägolv slipas och till exempel ändras i färg när du vill, och till ett mycket billigare pris än ett nytt golv.

Parkett kommer aldrig att uthärda dig

Om du är uttråkad eller behöver ändringar i dina rum kan du slipa din parkett ner till det nakna träet. Du har då nästan en tom duk på vilken du kan måla ditt drömgolv! Hyvling, borstning och betning är bara några exempel för att göra ditt golv unikt.